Adalet Bakanlığı tarafından 2023 yılında büyük bir atama ilanı beklenirken geçtiğimiz gün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından duyuru ve ertesi gün ise Adalet Bakanlığının ilanı geldi. Buna göre en yoğun rağbet gösterilen kadrolardan birisi bilindiği gibi zabıt katibi kadrosudur. Peki adayların zabıt katibi kadrosuna yerleşmesi için kaç KPSS puanına ihtiyacı var? 70 KPSS ile başvuru yapan adaylar işe yerleşebiliyor mu? Zabıt katibi için taban KPSS kaç puan olur? Adayların mülakata girmesi için kaç KPSS puanına ihtiyacı var? Sizler için bir önceki ilana göre değerlendirmemizi hazırladık.

Taban Kaç KPSS Puanı ile Kapatır?

Bir önceki 20121 yılında da zabıt katibi alımında yüksek kontenjan verildi. Bu seferki alımda zabıt katibi için 3 bin 618 kişilik kadro ayrıldı. Yani bir önceki ilana göre daha fazla zabıt katibi personeli alımı yapılacak. Peki taban kaç KPSS puanı ile kapatır? Bir önceki ilana baktığımızda neredeyse tüm Türkiye için alımların yapıldığı görülmekte olup taban KPSS'nin 70,000 ile 70,900 arasında kapattığı görülüyor. Bu seferki alımda daha fazla kadronun tahsis edildiğinin de bilinmesi gerekmektedir. Aşağıya görnek bazı şehirlerin puanlarını ekledik.

Adana 70 Puan ile

Ankara: 70 Puan ile

Malatya: 70 Puan ile

Erzurum: 70 Puan ile

Isparta: 70 Puan ile

Eskişehir: 70 Puan ile

İzmir: 70 Puan ile

Van: 70 Puan ile

Diyarbakır: 70 Puan ile

Hakkari: 70 Puan ile

Gaziantep: 70 Puan ile

Yukarıda bazı puanlar verilmiş olup bu şehirlerin tamamı 70 puanla aday çağırmıştır. Sadece bu şehirler değil listedeki tüm şehirler 70 puan ile aday çağırdı.

Bu Sene Puanlar Nasıl Olur?

Bu sene kamuya atamalar yapılıyor ancak sonuçlar henüz hala açıklanmadı. Durum böyle olunca yüksek KPSS puanlı aday her şeye başvuruyor. Örneğin 85 - 90 puanlı bir aday Aile Bakanlığı alımına, İçişleri Bakanlığı alımına, Kredi ve Yurtlar Kurumu alımına, Jandarma ile TSK subay alımına başvurabiliyor. Sonuçlar halen açıklanmadığı, yüksek puanlı adayın da yerleşmesi tamamlanmadığından dolayı pozisyonlar yüksek kapatabiliyor. Bu sebepten dolayı genelde bu sene kadrolar +5 puan daha yüksek kapatabilmektedir. Ancak Adalet Bakanlığı fazla kadro ve adaylara tek başvuru imkanı tanıdığı için başvuru taban puanları yine bir önceki alım gibi olabilir.

2023 Yılı Adalet bakanlığı Personel Alımı Detayları:

Adaylat 2023 yılı beklediği ilan için açıklama gelerek ilan için başuru süreci 25 Nisant 2023 tarihi ile başladı. KPSS 70 Taban puanı olan P94, P93 veya P3 puan türüne sahip olan adaylar başvuru yapabliyor. Şartlar ve detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

2023 Yılı 5.641 Zabıt katibi Alımı ilan detayları BURADA

Tüm Taban Puanlar İçin Buraya Giriniz

Editör: TE Bilisim