Adalet Bakanlığı Haziran ayı içerisinde yayımladığı duyuruda bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 12 bin 713 kişilik kadro için duyuru yapmıştı. Adaylar başvurularına Temmuz ayı itibari ile başlamış ve Temmuz ayının ikinci ve üçüncü haftasında başvurularını sonlandırmışlardı. Şimdi sırada başvuru sonuçlarını öğrenmeye geldi. Adaylar başvuru sonuçlarına nereden ne zaman ulaşacaklar? İşte cevabını İşin Olsa ekibi tarafından hazırlanmış bu haberimizde bulacaksınız.

12 BİN 713 PERSONEL ALINACAK!

Adalet Bakanlığı ve Bakanlığa olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyelerindeki eksikliği karşılamak adına farklı pozisyonlardan oluşan ve farklı birimlerine toplamda 12 bin 713 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacaklarını ifade ettiler. Söz konusu ilana lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabildi. Alım pozisyonları içerisinde, İnfaz ve Koruma Memuru, Hemşire, Hizmetli, Şoför, İcra katibi, Mübaşir, teknisyen, Aşçı, Mütercim, Çözümleyici, Öğretmen, veteriner hekim gibi kadrolar yer aldı.

BAŞVURULAR SONA ERDİ!

Adalet bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Merkez ve Taşra Teşkilatı, İcra dairesi başkanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğü birimlerine başvurular 01 Temmuz 2019 tarihi ile 05 Temmuz 2019 tarihleri arasında başladı ve 16 Temmuz ile 19 temmuz 2019 tarihleri arasında ise başvurular sona ermişti. Adaylar başvurularını Bulundukları illerdeki adalet komisyonlarına istenen belgeler ile yapılmıştı ve başvuruların ilk haftası oldukça yoğun bir süreç geçmişti.

Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğünün 171 personel alımı için başvuru süreci hala devam ediyor. Söz konusu ilana, Öğretmen, Veteriner hekim, Sosyal çalışmacı ve Psikolog pozisyonları için alım yapılıyor ve sadece lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabiliyor. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANIYOR!

Söz konusu olan Adalet Bakanlığı ve CTE için başvuru sonuçları 30 temmuz 2019 tarihi itibari ile açıklanmaya başlanacak. Adaylar başvuru sonuçları sonrasında Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak ilgili mülakatlar katılarak bazı aşamalardan olumlu geçtikleri taktirde kadroya alınarak görevlerine başlayabileceklerdir.

Başvuru sonuçları sonrasında ise sadece infaz ve koruma memuru adayları boy ve kilo ölçümü için 05 Ağustos 2019 tarihinden sonra ilgili ölçüme katılacaklardır.

BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Adaylar 30 Temmuz 2019 tarihinden sonra başvuru sonuçlarına ulaşabilecekler. İlgili başvuru sonuçları için adaylara herhangi bir yazılı bildirim gönderilmeyecek olup, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ve Varsa İlgili Sınav komisyonunun bağlı olduğu Cumhuriyet başsavcılığı resmi İnternet adresleri üzerinden ilan edilecektir. Adaylar başvurularını bulundukları ilin Adalet Bakanlığı resmi İnternet adresleri üzerinden öğrenebileceklerdir.

Yani Ülke geneli sonuçlar sorgulanacak olup Ankara ili için bir örnek verecek olursak Ankara ili için sonuçlar, http://www.ankara.adalet.gov.tr/ adresi üzerinden açıklanacaktır. Adayların sonuç ararken Ankara Adliyesi şeklinde Google üzerinde aramaları sonucunda ilgili sayfalara ulaşılabileceklerdir.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMA:

Türkiye Geneli İlgili adliyeler sonuçları açıklamaya başladıklarında ilk sizin haberinizin olmasını istiyorsanız İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında bildirim ile sonuçlardan haberdar olabilirsiniz. Yada bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek sonuçları oradan da göreceksiniz. Sonuçlar için yapacağımız haberimizde sonuçları açıklanmış olan adliyeleri sizlerle paylaşacağız. Bu yüzden Türkiye geneli sonuçlar için www.isinolsa.com adresini takip edebilirsiniz.