Adalet Bakanlığı ve bünyesine bağlı Ceza ve Tevkifevler Genel Müdürlüğü işçi kadroları hariç olmak üzere 12 bin civarında personel alımı ilanı yayımladı. İlana adaylar sadece bir pozisyon ve bir adliye için mrüacaat ederken mülakata katılacak olan adayların puan üstünlüğüne göre çağrılma işlemleri yapılacaktır. Buna göre başvuru yapan adaylar büyük bir merakla sonuçların açıklanmasını beklerken sonuçları belli olan adliyeler kamuoyuna sonuçların açıklandığını duyurmaktadır. Peki hangi bölgeler açıklandı? Hangi adliyeler açıklandı?

Hangi Adliyeler Sonuçları Açıkladı

Buna göre sonuçlar illere ve adliyere göre değişen sürelerde açıklanmakta olup şu ana kakadar gelen duyurulara bakıldığında Kütahya, Şanlıurfa, Gebze, Sivas adliyelerin sonuçları açıklandı. İlgili adliyelere müracaat eden adaylar mülakata katılmaya hak kazanıp kazanmadığını hemen sorgulama ekranları aracılığı ile öğrenebilir. Buna göre adaylar zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, infaz ve koruma memuru gibi pozisyonlar için başvurularını yapmıştı.

Puanlar Beklendiği Seviyelerde Kapatıyor

İçişleri Bakanlığının son memur alımında puanlar 80 ile kapatmıştı. Bu sebepten dolayı Adalet Bakanlığında puanların daha düşük kapatacağını ön görmekteydik. Buna göre adliyelerin sonuçlarına bakıldığında şu anda sonuçlarda genel olarak taban puanların 75 (+- 2) civarında olduğu görülüyor. Açıklanan sonuçları anlık takip etmek için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilir ve anlık bildirim gelmesini sağlayabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim