Ülkemizde yıl içerisinde en sık atama yapan kamu kurumları arasında yer alan Adalet Bakanlığına bu sene Maliye Bakanlığından yine çok sayıda memur alımı için izin çıktı. Buna göre İşin Olsa ekibimiz aracılığı ile yaptığımız haberlerde Adalet Bakanlığının 2018 yılında toplam 15 bin - 15 bin 500 civarında memur ve personel alımı yapacağını duyurmuştuk.

Ancak bu alımların 5 bin kişilik bölümü hakim ve savcı kadrosu için yapılacaktır. Bu kadroları çıkarttığımızda Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün 2018 yılı sonuna kadar 10 bin memur alımı yapması beklenmektedir. Peki hangi kadrolar için alımlar yapılacak, kadrolara göre alım sayıları duyuruldu mu?

HANGİ POZİSYONLARA MEMUR ALINACAK?

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 10 bin kişilik memur alımı gerçekleştirecektir. Peki pozisyonlar belli oldu mu? Buna göre yapılan duyurularda yardımcı hizmet sınıfları için alımların yapılacağı belirtildi yani infaz koruma memuru İKM gardiyan, zabıt katibi, şoför, teknisyen, mübaşir, hizmetli vb. gibi kadrolar için 10 bin civarı memur alımı bekleniyor.

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 10 bin memur alımı ilanı ne zaman yayımlanacak? Şu an için her hangi bir tarih duyurusu yok ancak alımlar bir anda değil kademe kademe 2018 yılına yayılarak yapılması beklenmekte olup ilk memur alımlarının önümüzdeki aylar içerisinde yapılacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim