Adalet Bakanlığı geçtiğimiz ay hem işçi hemde KPSS'li kamu personeli alımı ilanını yayımladı. İşçiler için daimi kadrolu ilanlar çıkılırken, KPSS'li memur alımlarında sözleşmeli olarak ilan duyuruldu. Sonuçlar geçen hafta açıklandı ve ertesi günden itibaren evrak teslimleri de başladı. Kimi adaylar asil olarak kazanırken kimi adaylar yedek olarak kazandı, kimi adaylar ise listeye giremedi. Peki yedek adaylar ne yapmalı? Yedek adayların yapacağı her hangi bir işlem var mıdır? Yedek adaylara sıra gelme ihtimali nedir?

Yedek Adaylara Sıra Gelir Mi?

Adalet Bakanlığı işçi alımında asil liste için listeler duyuruldu ve adayların evrakları teslim alındı. Evraklarını teslim etmeyen adaylar için yedek listeden adaylar çağrılacaktır. Ancak Adalet Bakanlığı asil olarak dört katı aday çağırdığından dolayı yedek adaylara sıranın gelmesi oldukça düşük ihtimal olarak gözüküyor. Yine'de Türkiye'nin bazı şehirleri için yedek adaylara da sıranın gelme ihtimali var. Örneğin Tarım Bakanlığının 826 kişilik alımında 200'den fazla yedek adaydan çağrı yapıldı çünkü asil adaylardan kimileri başvuru yapmadı, kimilerinin ise şartları elvermedi.

Yedek Adaylar Nasıl Takip Edecek?

Bundan sonraki duyuru için adaylara tebligat, posta vb. gibi yollar ile iletişim kurulması düşük olasılıklıdır. Bu sebepten dolayı duyurular bakanlığın sitesinden resmen açıklanacak olup il il adayların kontrol etmesine gerek bulunmamakta olup İşin Olsa ekibi olarak sizler için duyuruları sıklıkla kontrol ediyoruz. Tarım Bakanlığında duyurduğumuz gibi Adalet Bakanlığında da yedek listeden adaylar çağrılırsa bildirim almak için hemen aşağıdan mobil uygulamamızı indirerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim