Adalet Bakanlığına bağlı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıları ile icra katiplerinin atanması ile nakil işlerinde dair yönetmelik değişikliği resmi gazetede yayımlandı. Adalet Bakanlığı icra Müdür Yardımcılarını icra memurları arasından alım yapılmakta. İcra memurları arasından yapılan atamalarda 3. maddenin e bendi ile ikinci fıkranın b bendinde değişiklikler yapıldı.

İCRA MÜDÜR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

E bendinde Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,” olarak değiştirilirdi. İkinci fıkranın b bendi ise; Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı veya Bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği diğer alanlarda en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak.” olarak değiştirildi.

Adalet Bakanlığına bağlı İcra Müdür ve Müdür Yardımcısı yönetmeliği değişikliği 2018 yılında yeni bir sınavın yapılıp yapılmayacağı sorusunu akıllara getirdi. İcra memurları arasından yapılan müdür alımlarında 07 Ekim 2017 tarihinde 200 icra müdürü alımı yapılmıştı. Yeni alımlar ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yönetmelik değişikliği tam metni için tıklayın