Adalet Bakanlığı 30 Ocak 2019 tarihinde yayımlamış olduğu ilan da naklen personel alımı yapacağını belirtmişti. Bu yönde Bakanlık açıklamalarında, İcra katipleri arasından yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre 400 icra müdür yardımcısı alacağını belirtmişti. Adaylar başvurularını 04 mart 2019 tarihi ile 08 Mart 2019 tarihleri arasıda gerçekleştirdiler. 

SONUÇLAR AÇIKLANDI!

Adalet Bakanlığınca, icra kâtipleri arasından yapılacak yazılı ve sözlü sınavlar ile 400 icra müdür yardımcısı naklen alınacak olup, yazılı sınava başvurusu kabul edilen adayların, 225.00.-TL (İki Yüz Yirmi Beş Türk Lirası) sınav ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 01-12 Nisan 2019 tarihleri arasında yatırmaları ve www.meb.gov.tr internet adresinden e-başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Sınavda adaylara, 50 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 50 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Testler aşağıda belirtilen konular ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır. Bu durumda adaylara, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ve Alan Bilgisi Testi yapılacak.

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Başvuru kılavunu tekrar incelemek isteyen adaylar Buraya Tıkayarak inceleyebilirler.