Adalet Bakanlığı yayınladığı resmi bildiride görevde yükselme sınavı yapacağını duyurdu. Pozisyonlar ve kadrolar 600 yazı işleri müdürlüğü, 796 zabıt katibi ve 142 şoför olarak belirtildi.

Bakanlık ve kamu kurumlarına Kamu Personeli Seçme Sınavı ile giren personeller çalıştıkları pozisyonlarda görev sürelerine göre yükselmektedir. Aynı zamanda çalıştıkları kuruluşlar aralıklarla görevde yükselme sınavları açmakta ve pozisyonunu yükseltmek isteyen personelleri davet etmektedir. Söz konusu sınava giren ve başarılı sonuç alan kişilerin çalıştıkları pozisyonlar yükselmektedir. Adalet Bakanlığı yayınladığı resmi bildiride kendi bünyelerinde çalışan ve görevlerini yükseltmek isteyenlere sınav açacağını duyurdu.

Alınacak Pozisyonlar ve Kadrolar

Adalet Bakanlığı yayınladığı bildiride 600 yazı işleri müdürlüğü, 796 zabıt katibi ve 142 şoför'un görevini yükselteceğini duyurdu.

Aranan Şartlar

Yayınlanan resmi bildiride yazı işleri müdürü olmak isteyen adayların dört yıllık lisans mezunu ya da ön lisans adalet ile ilgili bölümlerden mezun olması gerektiğini belirtti. Aynı zamanda yapılacak olan sınavdan adayın başarılı olması gerekmektedir. Ek olarak son üç yıl boyunca personelini kurumdan her hangi bir ceza almamış da olması gerekiyor.

Zabıta katibi olmak isteyen personellerin ise lisans ya da ön lisans adalet bölümlerinden birini bitirmiş ya da ilgili bilgisayar bölümlerinden mezun olmuş olması gerekmektedir. Liseyi bitirmiş olan adayların ise daktiloyu iyi kullanıyor olması ve gerekli belgelere sahip olması gerekiyor. Yapılacak olan sınavda adayların klavyeyi ne kadar hızlı kullandığı ölçülecek ve verilecek olan yazının üç dakikayı geçmeden yanlışsız yazması gerekmektedir.

Şoför adayları ise en az lise mezunu olması gerekiyor. B sınıfı ve üstü ehliyet belgesine sahip olan adayların tümü söz konusu sınavlara başvuru yapabilmektedir.

Bakanlıkta şef olarak çalışmak isteyen personellerin en az 5 yıldır ilgili kuruma hizmet veriyor olması gerekmekte ve her hangi bir suç işlememiş olmalıdır. 

Şube müdürü olmak isteyen personeller yüksekokul mezunu ya da ön lisans mezunu olması isteniyor. 
İlanın tam metni için buraya tıklayınız

Taşra Teşkilatı Kadroları İçin Buraya Tıklayınız.
Merkez Teşkilatı ve atamaları doğrudan bakanlıkça yapılan taşra teşklatı kadroları için buraya tıklayınız.
Görevinin niteliği ile ilgili yazılı sınav konularına ilişkin liste için buraya tıklayınız.