Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından bir tanesi olarak bilinen ve Maliye Bakanlığından her sene yüklü alımlar için izin alabilen Adalet Bakanlığının bu sene içerisinde toplam 15 bin memur alımı yapacağı öğrenilmişti. Ancak bu alımların 5 bin kişilik bölümünün hakim ve savcı kadrosu için ayrılacağı belirtilmekteydi.

Buna göre hakim ve savcı kadroları çıkartıldığında Adalet Bakanlığının 2018 yılı içerisinde toplam 5 bin memur alımı yapması beklenmektedir. Peki Adalet Bakanlığının 5 bin memur alımı ne zaman yapılacak, alımlar hangi pozisyonlar için yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizler için açıklıyoruz.

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 10 bin (10.000) memur alımı yapacak. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak. Buna göre alımlar geçmiş seneki alımlar gibi infaz koruma memuru İKM gardiyan, zabıt katibi, şoför, teknisyen, hizmetli, mübaşir gibi pozisyonlar için yapılması beklenmektedir. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı 10 bin memur alımı ne zaman yapılacak? Net bir tarih belli değil fakat İşin Olsa ekibimizin tahminlerine göre alımların bu sene içerisinde kademe kademe yapılması ön görülmekte olup ilk belli bir sayıya kadar olan alımların önümüzdeki süreçte kamuoyuna ilan olarak duyurulması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim