Adalet Bakanlığı CTE 1615 Personel Alımı Başvurusu Başladı

Adalet Bakanlığı tarafından 24 Temmuz 2015 tarihinde yayınlanan personel alımı ilanına başvurular başladı. Daha önce Adalet Bakanlığı tarafından başvuruların 6 Ağustos ile 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacağı açıklanmıştı. İşte ayrıntılar…

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan personel alımı ilanına başvurular başladı. Açılan ilan doğrultusunda alınacak personeller ise şu şekilde;

- Ceza İnfaz Kurumu Katibi 23

-Şoför 23

-Teknisyen 20

-Aşçı 8

-Kaloriferci 7 olmak üzere toplam 81 personel alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan personel ilanına başvuru yapmak isteyen Adayların en az lise mezunu olması gerekiyor. Aynı zamanda adayların 2014 KPSS sınavına girmiş ve en az 70 puan almış olması gerekiyor.

Aynı zamanda adaylardan başvuracakları kadrolar için de özel şartlar isteniyor. Şoför kadrosuna başvuru yapacak olan adayların E sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları, Katiplik kadrosuna başvuracak olan adayların daktilo sertifikasına sahip olmaları, Aşçı ve kaloriferci kadrolarına başvuracak adayların ilgili branşta sertifika sahibi olmaları ve Teknisyen kadrosuna başvuracak adayların en az meslek ve teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor.

Aynı zamanda kadrolara başvuru yapabilmek için boy şartı da aranıyor. Erkeklerin en az 170 cm, bayanların ise en az 160 cm boyunda olmaları gerekiyor. Boy ve kilo oranının da dengeli olması şartı bulunuyor. kilo ve boy arasındaki farkın 13’ten fazla ve 17’den az olmaması gerekiyor. Adalet Bakanlığı ilanına başvuru yapmak isteyen lisans mezunu adayların 06 Temmuz 1984 ve sonrasında doğmuş olması şartı bulunurken ön lisans mezunu adayların 27 Eylül 1984 ve sonrası ve ortaöğretim mezunu adayların da 28 Eylül 1984 ve sonrası doğmuş olması şartı bulunuyor.

Başvuru yapan adayların başvurularının olumlu sonuçlanması ve İnfaz Koruma Memuru öğrencisi olarak alınmaları durumunda 5 aylık bir eğitim süreçleri olacak. Bu eğitim süresi boyunca adaylar, 270 Lira aylık alacaklar.

06 Ağustos 2015 günü başlayan başvurular, 14 Ağustos 2015 günü mesai saati bitiminde sona erecek. Başvuruların ardından sözlü sınav ve mülakatlar yapılarak adayların alım işlemleri tamamlanacak.

Editör: TE Bilisim