Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımı ilanları yayımlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı bin 500 kişilik hakim ve savcı alımı ilanı yayımladı ve adaylar adliye ile cezaevlerine ne zaman personel ataması yapacağını sormaya başladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bin 500 kişilik hakim ve savcı alımı ilanını değerlendirirken zabıt katibi ile infaz koruma memuru (İKM) gardiyan alımı içinde çok önemli bir detay paylaştı.

6 BİN MEMUR ALINACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklama da 2 bin 500 zabıt katibi ve 3 bin 500 infaz koruma memuru (İKM) gardiyan alınacağı belirtildi. Peki aranacak şartlar nedir.

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR

Zabıt Katibi Alımı

Fakülte veya Yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesinden mezun olmak veya her hangi bir liseden mezun olmak (daktilo, bilgisayar belgesine sahip), Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve baraj puanını almış olmak, 3 dakikada 90 ve üzeri kelimeyi hatasız yazabilir olmak.

Yukarıda genel olarak zabıt katibi alımlarında aranan şartlar belirtilmiştir.

İKM - Gardiyan Alımı

En az lise mezunu olmak, Boy - kilo orantılı olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve baraj puanını almış olmak, işini yapmaya sağlık sorunu olmamak, vardiya sistemi ile çalışabilir olmak.

Yukarıda da genel olarak aranan infaz koruma memuru (İKM) gardiyan alımı şartları belirtilmiştir.

3 BİN 500 GARDİYAN ALIMI DETAYLARI

2 BİN 500 ZABIT KATİBİ ALIMI DETAYLARI