Adalet Bakanlığı 2019 yılı için bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde 12 bin 713 personel alımı yapacağını ilan etmişti. Başvurularını yapmış olan adaylar büyük heyecanla sonuçları bekliyorlardı ve sonuçlar yavaş yavaş gelmeye başladı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde sonuçları açıklamış olan adliyeleri paylaşacağız. Ayrıca haberimizde adayları bundan sonra neler beklediği hakkında kısa kısa bilgilendireceğiz.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Adalet Bakanlığı 2019 yılı personel alımı için adaylar başvurularına Temmuz ayın ilk günü itibari ile başlamıştı. Bazı birimlere ise 05 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamışlardı. Başvurular Temmuz ayının ikinci haftası yani 16-19 Temmuz 2019 tarihinde sona erdi ve adaylar iki haftalık bekleme süreci sonrasında artık sonuçlar açıklandı. Adaylar şimdi ise sınav takvimini merak ediyor. İşte detaylar.

SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Adalet Bakanlığı Sonuçlarını adaylar 30 Temmuz 2019 tarihi itibari ile sonuçlarını öğrenebilecekler. Sonuçlar Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ve Varsa İlgili Sınav komisyonunun bağlı olduğu Cumhuriyet başsavcılığı resmi İnternet adresleri üzerinden ilan edilecektir. Adaylar başvurularını bulundukları ilin Adalet Bakanlığı resmi İnternet adresleri üzerinden öğrenilecektir.

SINAV TAKVİMİ NEDİR?

Sonuçları olumlu olan adaylar Bakanlık tarafından yapılacak sınavlara katılacaklar. Adaylara sınav hazırlıkları için 20 günlük süre verilecek ve ilk etapta adaylar uygulamalı sınava katılacaklardır. Uygulamalı sınav 20 Ağustos 2019 tarihinde saat 09:00 itibari ile başvuruları kabul eden adalet komisyonluğu tarafından yapılacaktır. Uygulama sınavının belirtilen günde bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir. Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlığın resmi İnternet sitesinde sınav metinleri ve detayları yayımlanacaktır.

SÖZLÜ SINAV DA YAPILACAK!

Uygulamalı sınavdan başarılı olan adayların listesi 02 Eylül 2019 tarihinde ilan edilecek. Sözlü sınav, sınavı yapacak adalet komisyonlarının bulunduğu adliyelerde 09 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacaktır. Belirtilen günde sınavın bitirilememesi halinde takip edilen günlerde sınava devam edilecektir.

BAŞVURU SONUÇLARINI AÇIKLAYAN ADLİYELER İÇİN TIKLA

Editör: TE Bilisim