Adalet Bakanlığı her sene düzenli olarak hem kendi bünyelerinde görev yapmak hemde kendisine bağlı kurumlarda çalıştırılmak üzere çok sayıda memur alımı gerçekleştirmektedir. Bu sene yapılan duyurlar ile Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE'nin toplam 15 bin memur alımı yapması beklenmektedir. Binlerce aday 2019 yılının başından beri Adalet Bakanlığı ile CTE'nin 15 bin memur alımı ilanını yayımlamasını sabırsızlıkla bekledi ancak ilanlar halen yayımlanmadı. Peki ilanlar yayımlanmadan kadro dağılımında detaylar açıklandı mı?

KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

2018 yılında Adalet Bakanlığı ile CTE'nin memur alımı kadro dağılımına bakıldığında 266 destek personeli (şoför), 6 bin 681 infaz ve koruma memuru, 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 185 teknisyen, 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 7 bin 467 memur atamasının yapıldığı görülmektedir.Genel olarak bu kadrolarda ihtiyaçların halen devam ettiği göz önünde bulundurulursa 15 bin memur alımında da ortalama kadro dağıllım oranının bu şekilde olacağı en büyük çoğunluğunun gardiyan alımı için yapılacağı beklenmektedir. Yine bu kadrolardan hariç Adalet Bakanlığı içinde mübaşir, hizmetli, tesisatçı, kaynakçı ve diğer kadrolar için de atamaların yapılması beklenmektedir.

Kadro dağılımlarının Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE'nin 15 bin memur alımı ilanının yayımlanmasının ardından kamuoyuna duyurulacağı beklenmekte olup adayların resmi kadro dağılımlarını öğrenmek için ilanın yayımlanmasını takip etmesi gerekmektedir. İlanlar yayımlandığında İşin Olsa sitemizde ve mobil uygulamamızda duyurulacaktır.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.