Ülkemizin en çok memur ve personel alımı yapan kurumlarından bir tanesi olan Adalet Bakanlığı 2018 yılında da çok sayıda atama gerçekleştirecektir. Adalet Bakanlığı atamaları Maliye Bakanlığının onayı ile yapılmakta olup geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalar ile ilgili kurumun farklı pozisyonlar için kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 15 bin 500 kişilik memur ve personel alımı yapacağı öğrenildi.

Adalet Bakanlığının 15 bin 500 kişilik memur alımı hakkında açıklamalar Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda da görüşüldü. Buna göre farklı pozisyonlara toplam 15 bin 500 memur alacak. Peki hangi pozisyonlara memur alınacak, sizlerle bu pozisyonları paylaşıyoruz.

KADRO ve POZİSYONLAR DAĞILIMI

Adalet Bakanlığı 15 bin 500 kişilik memur ve personel alımı gerçekleştirecek olup bu alımların 5 bin 500 kişilik kısmı hakim ve savcı kadrosu için yapılacaktır.

Geriye 10 bin kişilik memur alımı kalıyor bu kadronun da zabıt katibi, infaz koruma memuru (İKM) gardiyan, mübaşir, şoför, teknisyen, hizmetli vb. gibi yardımcı sınıf pozisyonları için yapılması beklenmektedir. Şu an için hangi kadroya kaç kişilik memur alımının yapılacağı henüz bilinmiyor. Ancak ilerleyen günlerde konu hakkında açıklamaların yapılması bekleniyor. Öte yandan 2018 yılında bilindiği üzere KPSS sınavları gerçekleştirilecek ve bu atamalar sınavdan önce mi yoksa sonra mı yapılacak bu konu hakkında da yakın zamanda duyurunun yapılacağı tahmin ediliyor.

DİĞER KAMU HABERLERİNİ BURADAN TAKİP EDİNİZ

Editör: TE Bilisim