Bilindiği üzere ülkemizde faaliyet göstermekte olan bakanlıkların büyük bir bölümü yıl içerisinde çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup en sık alım yapan bakanlıklardan bir tanesi Adalet Bakanlığıdır. Adalet Bakanlığı cephesinden yapılan açıklamalara göre ilgili kurumun 2018 yılında toplam 15 bin 500 kişilik memur alımı yapacağı öğrenildi.

Buna göre açıklamalar Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından da yapıldı ve Adalet Bakanlığının 15 bin 500 memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki hangi pozisyonlar için memur alımı yapılacak ve Adalet Bakanlığı memur alımına ilişkin detaylar belli oldu mu?

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Adalet Bakanlığının 2018 yılı içerisinde farklı kadrolar için toplam 15 bin 500 memur alımı yapması bekleniyor ancak hangi pozisyonlar için ne kadarlık memur ve personel alımı yapılacağı henüz belli değil fakat;

Alımların 5 bin 500 kişisinin savcı ve hakim kadrosu için yapılacağı tahmin edilirken kalan 10 bin kişilik alımın zabıt katibi, mübaşir, şoför, teknisyen, infaz koruma memuru (İKM) gardiyan vb. gibi yardımcı hizmet pozisyonları için alınması beklenmektedir. Yine yakın zamanda konu hakkında açıklamaların gelmesi ve 15 bin 500 kişilik memur alımının kadro dağılımının kamuoyu ile paylaşılması beklenmektedir.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misin?
Buradan Uygulamamızı İndirin ve Bildirimler Alın

Editör: TE Bilisim