Adalet Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyurulan ilan neticesinde 11 bin 484 kamu personeli alımı yapılacağı müjdesi paylaşılmış ve müracaatlar alınmaya başlanmıştı. Halen başvurular sürmekte olup 12 Mart tarihine kadar müracaatlar sürecektir. Adayların şu anda başvuruları e-devlet kanalı üzerinden gerçekleştirmesi gerekmekte olıup resmi ilanı hemen aşağıdaki bölüme ekliyoruz, oradan ilanın diğer detaylarını öğrenebilirsiniz. Buna göre Adalet Bakanlığı 11 bin 484 kamu personeli alımında puanların düşük kapatma ihtimali var. Peki yeni gelişme nedir?

11 BİN 484 Kamu Personeli Alımı Resmi İlan

Taban Puanlar Düşük Kapatabilir

Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru İKM, zabıt katibi, icra katibi, mübaşir gibi kadrolar için alım yapıyor. TÜm pozisyonlar için tek ilan çıkıldı ve tüm adliyeler için de tek başvuru hakkı sunuluyor. Yani adaylar sadece tek pozisyon ve tek adliye için müracaat yapabildiğinden dolayı puanların bu sebepten biraz da olsun düşmesini bekliyoruduk. Şimdi taban puanların düşük kapatmasına yönelik bir gelişme daha yaşandı. İçişleri Bakanlığı çağrı merkezi memuru alımında lisans ve ön lisans mezunu taban puanı 80 ile kapattı.Hemen puanlara ilişkin bilgiyi aşağıdan sizlere aktarıyoruz.

1772 Memur Alımı Taban Puanları Burada

İçişleri Bakanlığı atamasında sonuçlar açıklandı ve lisans, önlisans mezunu 80 ile kapattı. (tüm bölümlerin başvurabildiği pozisyon puanıdır) Buna göre Adalet Bakanlığı 11 bin 484 atama yapıyor. Alım İçişleri Bakanlığına göre çok daha fazla, adaylar sadece tek adliye, tek pozisyona müracaat edebiliyor bu sebepten dolayı puanların bazı bölgelerde düşük kapatma umudu adaylara doğdu. Ancak lise mezunu adaylar için aynı yorum yapılamamaktadır.

Editör: TE Bilisim