Ülkemizin yıl içerisinde en çok atama yapan kamu kurumları arasında yer almakta olan Adalet Bakanlığı her sene yıl içerisinde ciddi memur alımı atamalaarı gerçekleştirdiği gibi bu sene de kaç kişilik atama yapacağına ilişkin duyurunun yapılması bekleniyordu ve sonunda müjdeli haber Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yeni yapılan açıklama da Adalet Bakanlığının 2018 yılı sonuna kadar toplam 15 bin 500 memur alımı yapacağı belirtildi. Pekia lımlar hangi pozisyonlar için yapılacak? Alımların ne zaman yani hangi tarihte yapılacağına ilişkin Bakan her hangi bir bilgi paylaştı mı? İşin Olsa ekibi olarak merak edilen tüm soruların yanıtlarını veriyoruz.

ALINACAK POZİSYONLAR NEDİR?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklama da 2018 yılı sonuna kadar toplam 15 bin 500 memur alımı yapılacağı belirtildi. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir? Buna göre Adalet Bakanı Abdulhamit Gül adliye ve cezaevi personelleri dedi yani tek tek kadroları saymadı fakat zabıt katibi, infaz koruma memuru İKM gardiyan, mübaşir, teknisyen, şoför, hizmetli vb. gibi kadrolar için atamaların yapılması beklenmektedir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından verilen müjde ile ilgili kurumun 15 bin 500 memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Buna göre tarih hakkında da net bir bilgi yok fakat alımların tek bir parça da değil kademe kademe yapılması ilk alımların 2016 KPSS puanları ile ikinci alımların ise 2018 yılı KPSS puanları ile yapılması ön görülmekte olup ilanların bir tanesinin erken seçimden önce yapılabileceği düşünülüyor. İlan yayımlandığında haberdar olmak için www.isinolsa.com sitemizi lütfen takip etmeye devam ediniz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin

Editör: TE Bilisim