Ülkemizde binlerce sözleşmeli personel görev almakta olup bu personel farklı bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı olarak görev almaktadır. Özellikle sözleşmeli personel olarak görev yapan birçoğu Sağlık, Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olup daha farklı birçok kurumda sözleşmeli olarak görev yapan personeller bulunmaktadır. Sözleşmeli olarak görev yapanlara müjdeli haberi ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül verdi. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ile Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz'ü makamında ziyaret eden Gül, önemli açıklamalarda bulundu.

Gül: Sözleşmelilerin Hepsi Kadroya Geçecek

Mehmet Sabri Kılıç ile Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz'ü makamında ziyaret eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "İnşallah sözleşmeli arkadaşlarımızın hepsinin kadroya geçmesi hususunda biz de çabalarımızı sürdüreceğiz." Sözleri ile müjdeli haberi verdi.

Abdülhamit Gül ayrıca sözleşmeli arkadaşlarımız özellikle bazı kurumlarda var. Esasen aynı işi yapan arkadaşlarımızın bu konuda, özellikle adalet teşkilatında yine çabamız buna önem verip uğraşacağız. İnşallah sözleşmeli arkadaşlarımızın hepsinin kadroya geçmesi hususunda biz de çabalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah o konuda da güzel bir netice alırız. Çünkü hem çalışma barışı hem yapılan iş itibarıyla hem de bazı hususlarda adımlar atmak istediğimizde sözleşmeli mevzuatı karşımıza çıkıyor ama biz bu konuda da bir farklılığın olmaması gerektiğini düşünüyoruz bakanlık olarak. Bunu geçen dönemde çalıştık Meclis çalışmalarında, bu dönem inşallah takipçisi olacağız." Şeklinde bir açıklamada da bulundu.

Fazla Mesai Çalışmaları Devam Ediyor

Gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Bu konuda komisyon başkanlarımıza da çok sıkı telkinlerimiz var. Bir alın teri kurumadan çalışanımız neyi hak ediyorsa asla ve asla bu teri kurumadan onun hakkını vermek bizim görevimiz. Bu konuda büyük gayret içerisindeyiz." Açıklaması ile bu konu hakkında da çalışmalara devam edildiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim