Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere yıl içerisinde memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Alımlar merkezi yerleştirme ataması ve açıktan atama şekli ile gerçekleştirilmektedir. Genel olarak kurumlar açıktan atama gerçekleştirmektedir. 

İşin Olsa ekibimizde pek çok haber içerisinde açıktan atama yöntemi kelimesini kullandığımız için pek çok aday açıktan atamanın ne olduğuna dair sorular sordu ve bizlerde sizler için bu özel içeriği ürettik. Açıktan atama nedir, açıktan memur ataması nasıl yapılır ve kimler başvuru yapabilir.

AÇIKTAN ATAMA NEDİR? KİMLER BAŞVURABİLİR?

İşin Olsa ekibi olarak öncelikle sizlere açıktan atama yöntemini açıklayalım. Açıktan atama bir kişinin sınavla ya da sınavsız olarak devlet kurumlarına atanması kelime anlamına sahiptir biz bunu size anlayabileceğiniz dile çevirirsek kamu kurumlarının resmi internet sitesi ya da DPB aracılığı ile ilanlar yayımlayarak sınavla ya da sınavsız bir şekilde memur alımı gerçekleştirmesi durumudur diyebiliriz.

Kamu kurumları genel olarak atamalarını ilanlar yayımlayarak gerçekleştirmektedir işte bu tip atamalara açıktan atama denilmektedir.  Açıktan atamaya başvurmak için farklı şartlara sahip olmanız gerekiyor. Kimi ilanlarda mezuniyet şartları, KPSS şartlar, boy - kilo şartı aranırken kimi ilanlarda KPSS şartları aranmamakta ve kurum kendi sınavını gerçekleştirebilmektedir.

Merkezi Atama Nedir?

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim