Türkiye'de pandemi süreciyle birlikte çok daha önemli hale gelen sosyal yardımlar, binlerce vatandaşın hayatına dokunarak yaşamını kolaylaştırıyor. Bu kapsamda yeni bir ödeme döneminin daha başlatıldığını açıklayan Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yardımlardan 157 bin ihtiyaç sahibinin yararlanacağını belirtti.

Ağustos ayı sosyal yardım ödemeleri başladı

Ağustos ayına yönelik olarak yapılacak bu ödemeler her ay periyodik olarak gerçekleştiriliyor. Yakından takip edilerek merak edildiği için ise Bakan Selçuk tarafından ödemelerin başladığı gün itibariyle konu ile ilgili bilgilendirme mesajları paylaşılıyor.

Ağustos ayı kapsamında yapılacak ödemelerde, ihtiyaç sahibi asker ailelerine de ödeme yapılacak. Ailesi yardıma muhtaç olan er ve erbaşların ailelerine direkt aylık 400 TL ödeme yapılıyor. Bu kapsamda 24 bin ihtiyaç sahibi aile olduğunu açıklayan Bakan, bu ailelere yönelik 16.9 milyon TL gibi bir ödemenin yapılacağını söyledi. Askerliğini yapan ve muhtaç durumdaki çocukların da kapsam altında bulundurulduğu gibi bu çocuklara da yine 150 TL aylık ödeme yapılıyor.

1200 ihtiyaç sahibi olan asker çocuklar için Ağustos ayı içerisinde 284 bin TL'lik bir ödeme yapılması öngörülüyor. İhtiyaç sahibi kadın, ihtiyaç sahibi öksüz ve yetimler kronik rahatsızlığı olan kişilere yönelik de ödemeler yapılacağı gibi her kesimin mevcut durumuna göre belirli bir aylık ödemesi bulunuyor. 24 Ağustos tarihi itibariyle ödemelerin yapılmaya başladığını belirten Bakan Selçuk 25 Ağustos tarihinde ödemelerin tamamlanacağını ve herkesin belirlenmiş olan hesaplarına ödemelerin aktarılacağını belirtti. Bu kapsamda ödeme bekleyen ya da maddi sıkışıklığı bulunan vatandaşlar ilgili hesaplarını kontrol ederek ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Editör: TE Bilisim