8 Bin Yeni Atama Müjdesi

Engelliler tarfından büyük merakla beklenen atama müjdesi hüümetten geldi. Hükümet tüm hızlı çalışmaları ile Şehit yakınlarına, Yetimlere ve engellilere atama müjdesini verdi. 8 bin olumsuzluklar yaşayan vatandaşlar kamu da çalışma fırsatı yakalayacak. Atamalar 20 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak.

Yapılacak olan atamalar ile birlikte Şehit yakını, Engelli sayısı 50 binin üzerine çıkacak. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı düzenlediği planlama ile 20 Mayıs 2015 tarihinde şehit yakınları, engelliler, sivilterör mağduru, gazi ve çocuklarının yanı sıra devlet yurtlarında koruma altında büyümüş olan yetimler, 8 binin üzerinde vatandaş kamuda iş başı yapacak. Yapılacak olan atamalar, engelli vatandaşlar için yapılan EKPSS ile şehit yakınları ile ilk kez sivil terör mağdurlarına sağlanan yasal haklar çerçevesinde yapılacak. 20 Mayıs 2015'te gerçekleşecek olan atamalar 15 Nisan 2015 ile 24 Nisan 2015 tarihlerinde başvurulan EKPSS ve kura sonucuna göre engelli vatandaşlar kamu'ya istihdam edilicek. 13 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasında başvuruda bulunan Aile Bakanlığı'nın daha önde sosyal hizmet modellerinden yararlanan kişiler ile şehit yakınları, gazi, sivil terör mağduru olan vatandaşlar vazife malullerini kapsamaktadır.

Kamuda, işe başlayacak olan, engellier, şehit yakınları, gaziler, sivil terör mağdurlarının sayısı 50 bini geçecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının araştırdığı verilere göre kamu'da iş imkanı sağlanan engelli sayısı 2002'de 5 bin 77 iken 2015'te 6 kat çoğalarak yani, 36 bin 165'e ulaşmaktadır. Terörle Mücadele Kanunu'nda gerçekleşen yasal değişiklikler sonrasında ise 7 aylık bir sürede 7 bin 85 Şehit yakını, Gazi ve vazife malulleünün kamuda atanması sağlandı. 20 mayıs 2015 tarihinde yapılacak olan atamalarla birlikte kamuda iş başı yapan Engelli, gazi, şehit yakını kişi sayısı 50 bini aşmış olacak.

Editör: TE Bilisim