İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan müjdeli duyuruda 8 bin kişilik bekçi alımının yayımlanacağı belirtilmişti. Adaylar nefesini tuttu ve Polis Akademisi Başkanlığının 8 bin bekçi alımı ilanını yayımlaması beklenmektedir. Mart ayının ikinci haftasında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilanın yayımlacağı ön görülmekte olup bayanlar bekçi alımına başvurabilip başvuramayacağı konusunda büyük bir merak ile beklemektedir.

8 bin bekçi alımına bayanlar başvuru yapabilir mi? Buna göre İçişleri Bakanlığı mevzuatlarında bekçi alımına bayanların başvuru yapamayacağına dair bir ibare bulunmuyor ancak bu durum 8 bin kişilik bekçi alımına bayanların başvuru yapabileceği anlamına gelmiyor. Bayanların başvuru yapabilmeleri için öncelikle ilgili ilanın bayanların da başvuru yapabilmesine yönelik şekilde hazırlanması ve ona göre yayımlanması gerekmektedir.

BAYANLAR BEKÇİ OLMAK İSTİYOR

Bayan bekçi alımı son yıllarda yayımlanan ilanlara göre yapılmadı. Ancak bu durum bayanların bekçi olamayacağı anlamına gelmemektedir. Eğer Mart ayının ikinci haftasında yayımlanacak olan ilanda 8 bin bekçi alımına bayanlarında başvuru yapmasına izin verilirse bayan bekçi alımı yapılabilir. Ama ilanda düzenleme yapılmazsa bayanlar başvuramaz. Fakat bekçi kadrolarında ilk aşama için normal seviyeye gelmesi durumunda ilerleyen dönemlerde mutlaka bayan bekçi alımı yapılması beklenmektedir. Yine polis alımlarında ki gibi 10 bin kişilik bekçi alımı yapılırsa bin ya da bine yakın kadronunda bayanlara verilmesi ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim