Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyurulan ilan resmi olarak bugün açıklandı ve 7 bin bekçi alımı ilanı duyurulmuş, başvurular ise başlamış oldu. Buna göre 7 bin bekçi alımında aranan şartlar, nitelikler, kimler başvuru yapabilir, başvuru tarihlerinin tamamı duyurulmuş oldu. Bazı adaylar yaş, eğitim ve boy şartlarının esnetilmesini talep ediyor.

Polis Akademisi Başkanlığı başvuru yapacak olan adayların hangi niteliklere sahip olmasını gerektiğini ilanında açıkladı. Ancak adaylar esneme talep ediyor. Peki adaylar nelerden memnun değil? Adaylarımızın ulaştırdıklarını yazıyoruz.

ADAYLARIN İSTEKLERİ

İşin Olsa ekibimize başvuru yapan adaylar genel olarak 31 yaşından gün olmamış olmak şartının yukarıya çekilmesini, en az lise mezunu olmak şartının Kanun Hükmünde Kararname KHK ile yayımlandığı gibi en az ilköğretim mezunu olmak düzeyine indirilmesini ve 167 cm boya sahip olmak şartının da indirilmesini istiyor. Bilindiği üzere genel olarak uzman erbaş alımlarında boy şartı 164 cm olarak açıklanmaktadır. Şuan ki ilanda esneme yapılması zor gözüküyor ancak bir sonraki ilanda aday talepleri dikkate alınabilir.

SİZLERDE İSTEKLERİNİZ AŞAĞIDAN YORUM OLARAK ATINIZ

Editör: TE Bilisim