Bilindiği gibi eski yıllarda ülkemizde görev yapmakta olan bekçi pozisyonu için kamuya yeniden personel alımları yapılmaya devam ediyor. Alımlar hakkında illerin valilikleri tarafından kamuoyuna bildiriler yayımlanırken alımlar azar azar gerçekleştirilmekteydi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Valiliği ve Kaymakamlığı için 700 bekçi alım ilanı yayımlanınca yeni alımlarında yapılacağı sinyalleri verildi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeli bir haber vererek 7 bin bekçi alımı talimatı verdiğini duyurdu. Peki alımlar ne zaman yapılacak, başvuru şartları nedir, askerlik şartı var mı, adayların sahibi olması gerektiği nitelikler nedir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Bekçi alımlarında müracaat şartlarında değişiklikler olduğu gibi ilanlar yayımlanmadan kesin olarak müracaat başvuruları hakkında detaylı bir bilgi verilememektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Bulunduğu ilde belirlenmiş olan süre zarfı kadar ikamet ediyor olmak
Belirlenecek olan mezuniyet şartına sahip olmak
Askerlik şartı olup olmayacağı henüz belli değil
30 yaşından büyük olmamak şartı geçerli olabilir
Sağlık sorunu bulunmamak
Hapis cezası almamış olmak

Yukarıda tahmini olarak aranacak olan şartlar hakkında bilgi verilmiştir.

ALIMLAR NASIL YAPILACAK

7 bin bekçi alımı öncelikle Ankara, Hatay, Adana, Gaziantep ve Mersin illeri için yapılacak olup Mart ayı içerisinde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ki terör şehirler içinde bekçi alımları yapılabilir. Alım ilanlarının aralıklarla yayımlanması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim