İçişleri Bakanlığı bilindiği üzere kamuya bekçi kadrolarını yeniden getirdi. Gelen bekçi kadroları ile geçtiğimiz sen ciddi şekilde atama yapıldı. Bu sene kaç kişilik alımlar yapılacak derken 7 bin kişilik bekçi alımının ilk aşama için yapılması bekleniyordu ve müjde geçtiğimiz gün Polis Akademisi Başkanlığınca yapıldı.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile 7 bin kişilik bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Bekçi alımına ilişkin aranacak şartlar hakkında her hangi bir bilgi verilmedi. Peki hangi il için kaç kişilik bekçi alımı yapılacak. Buna göre illere göre kontenjan dağılımı belli oldu.

İLLERE GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Türkiye geneli bekçi alımları yapılacak fakat 81 ilin tamamı için bekçi alımı yapılmayacak. Bekçi alımı yurt geneli 73 il için yapılacak ve 8 il için yapılmayacak. Bu illerin hangileri olduğunu öğrenmek istiyorsanız hemen aşağıda bulunan 7 bin bekçi alımı illere göre kadro dağılımı, hangi il için kaç bekçi alınacak, 7 bin bekçi alımı illere göre kontenjan dağılımı listesi aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

7 BİN BEKÇİ ALIMI İLLERE GÖRE KADRO DAĞILIMI BURADA

Editör: TE Bilisim