Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı bünyesindeki kuvvet komutanlıklarında görevlendirilmek üzere astsubay alımları gerçekleştirmekte ve ilanları personel temin sayfaları üzerinden duyurmaktadır. Buna göre Milli Savunma Bakanlığı bu sene için henüz astsubay ilanı yayımlamadı. İçişleri Bakanlığı ise her zaman ki gibi yine bahar aylarında alımları tamamladı. Buna göre üç ile beş aylık süre içerisinde beklenen 7 bin 500 astsubay alımına yönelik tahmini değerleri sizlere yazıyoruz.

Alım Ne Zaman Yapılır?

İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının astsubay alımında önlisans KPSS şartı aranmakta olup 2020 yılı için ön lisans KPSS'de açıklandı ve ilanın yayımlanmasında her hangi bir sakınca kalmadı. Buna göre Ocak ayı içerisinde MSB'nin astsubay ilanı ve Mart ile Nisan ayları içerisinde ise İçişleri Bakanlığının astsubay ilanını kamuoyuna duyurması beklenmektedir.

Alımlardan Nasıl Haberdar Olunur?

Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının astsubay alımı ilanlarından haberdar olmak ister misiniz, anlık telefonunuza üye dahi olmadan bildirim gelmesini istiyorsanız hemen aşağıdan mobil uygulamamızı indiriniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Kimler Başvuru Yapabilecek?

İçişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının yayımlayacağı ilana ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek olup adaylar sadece bölümlerinin izin verdiği sınıflar için başvuru yapabileceklerdir. Yine adayların ön lisans ve lisans KPS'den 60 ile üzerinde puan alması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim