Türkiye’de 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkması yasaklanırken, uzun zamandan beri devam eden yasağa esneklik getirilebileceği ifade edildi. Konuyla ilgili alınan bilgilerde, ilgili düzenlemenin şu anda hazırlık aşamasında olduğu ve kısa süre içerisinde de yürürlüğe girmesinin beklendiği belirtildi.

65 yaş üstüne 3 saat dışarı izni

21 Mart günü getirilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte 1 ayı aşkın süredir evde kalmak durumunda olan 65 yaş üzeri vatandaşlar için günde 3 saat süre ile dışarı çıkma izninin verilmesi gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı kapsamında, 65 yaş ve üzeri vatandaşların psikolojik ve fiziksel olarak rahatsızlık yaşamaması adına böyle bir formülün geliştirilebileceği, bu yönde çalışmanın yapılacağı öğrenildi.

7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor

İlgili konuya yönelik yapılacak herhangi bir değişiklik Türkiye’de 7,5 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan bu düzenlemenin onaylanması halinde yarından itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşların günde 3 saat dışarı çıkmasına izin verilmesi bekleniyor. Mevcut düzenlemeye bazı kriterlerin ve yasakların da eklenmesi, dışarı çıkılacak bu 3 saatlik süre içerisinde maske kullanımı ve sosyal mesafe gibi kriterlere uyulmasının isteneceği ifade edildi.

Edinilen bu bilgiler sonrasında gündemde büyük bir beklenti yaratan dışarı çıkma izniyle ilgili gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da.