64 Bin Kişiye İş İmkanı

Ülkemizde ve dünyanın dört bir tarafında yaşanan sığınmacı sorunları bir türlü son bulmuyor. Özellikle Suriyeli sığınmacıların olduğu ülkemizde, bu sığınmacılar için çalışma izni verilmesi gündemde. Bakanlar Kurulu, Bu hafta başında Türkiye'de bulunan sığınmacılara ilişkin çalışma izni düzenlemesi için toplanacak. Peki yabancı uyruklu vatandaşlara çalışma izni verilecek mi? İşte ayrıntılar.

 

Son 1 yıl için Türkiye'de çalışma izni almak isteyen toplam 75 bin kişi başvuru yaptı. Alınan bu bilgileri AA muhabiri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının verilerinden alındığını açıkladı.

 

2505 KİŞİ ONAYLANMADI

 

Yapılan bu başvuruları değerlendirmeye alan Bakanlar Kurulu, Toplamda 64 bin kişiye izin verirken, kalan 2505 kişiye isim çalışma hakkı vermedi ve çeşitli nedenlerden dolayı reddetti. Bakanlık 8052 kişinin başvurularını iade ederken, bununla beraber 153 kişinin başvurusunu halen inceliyor. Bakanlık çalışma izni verilenler arasında 7 bin 866'sı kadın, 700'ü erkek olmak üzere 8 bin 566 kişiyle Gürcüler ilk sırada yer aldı.

 

İZİN SAYISI HER YIL ARTIYOR

 

Geçtiğimiz yıl 232 ABD, 1299 Alman, 793 Fransa, 919 İtalyan vatandaşlarına Türkiye'de Bakanlıkça çalışma izinleri verildi. Zambiya, Uruguay, San Marino, Nijer, Katar, Gabon, Honduras, Bolivya ve Angola vatandaşları arasında birer kişilere çalışma izinleri verildi.