Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek isteyen, atama bekleyen, yüz binlerce öğretmen taleplerini bir çok yerde iletmeye devam ederken hükümetten 2021 yılı bütçesi için 60 bin öğretmen ataması yapılmasını talep etmektedir. Buna göre 60 bin öğretmen atamasının yapılmasına yönelik çalışmalar sürerken, dün Twitter'da öğretmenler yine rekor kırdı.

Saat 17.00'de Etkinlik Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığının 2021 yılı bütçesi için 60 bin öğretmen ataması yapması için etkinlik yapan öğretmenler akşam 5'de gündeme girdiler ve gece 12'ye kadar gündemde kaldı. Gece 12'den sonra tamamlanan etkinlik saatler sonra ancak gündemden silinebildi. Toplam 2 milyon tweetin atılması hedefi ile yola çıkan öğretmenler 1 milyon 200 bin tweetten sonrasını göremedi ve henüz Twitter verileri paylaşmadığı için kaç milyon kişinin tweet attığı bilinmiyor.

Milletvekilleri İlgileniyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve çeşitli dernekler ile partilerin il meclislerinde 60 bin öğretmen atamasının yapılmasına yönelik bilgiler bulunmaktadır. Bakan Ziya Selçuk henüz resmi olarak kaç kişinin atamasının yapılacağına yönelik bilgi vermedi fakat 2021 yılı için 60 bin kişilik atamanın yapılması için talepler sürüyor. Plan Bütçe Komisyonunda Bakan Ziya Selçuk sayının yüksek olması için girişimlerinin bulunduğu ve sürdüğünü belirtmişti. Öyle ki 140 bin civarı mevcut açığın bulunması ve 62 bin kronik rahatsızlık sebebi ile okula gelemeyen öğretmenler yerine 60 bin kişilik atamanın yapılması talep edilmektedir.

Editör: TE Bilisim