Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi bu sene diğer kurumlara oran ile çok daha fazla artırılmış olup yine her sene olduğu gibi zirveye oturmuş durumdadır. Buna göre bu sene pandemi süreci ile Mart ayında okullar kapandı ancak şu anda geri açıldı. Sınıflar ikiye, üçe bölündü, öğrenciler haftada iki gün ama öğretmenler sınıfların bölünmesinden dolayı her gün okula gidiyor. Süreç içerisinde kadro boşluklarından dolayı öğrencilerin eğitim hakkından mahrum kalmamaları adına 60 bin kişilik öğretmen ataması 2021 yılı için talep ediliyor.

3 KASIM TBMM GÖRÜŞMESİ VAR

3 Kasım 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de Milli Eğitim Bakanlığının bütçesine yönelik görüşme yapılacak, atamalara yönelik vurgular dikkate alınacak ve milletvekilleri görüşlerini paylaşacak olup öğretmen adayları 2021 yılına 60 bin öğretmen ataması talep ediyor. 

60 Bin Atama Olur Mu?

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 ve 2020 yılında 40 bin kişilik atama yaptı, pandemi sürecinden dolayı 62 bin kronik rahatsızlığı olan öğretmen okullara gidemiyor, yine bu sene daha fazla öğretmenin emekli olacağı tahminleri var ve bu sebeplerden dolayı 60 bin atamaya adaylar neden olmasın diyor. Şu an için atamaların kaç kişi olacağı bilinmiyor fakat Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmak isteyen öğretmenler 60 bin kişilik atamanın 2021 yılı için yeterli olacağını duyurmaktadır. 3 Kasım TBMM MEB bütçesi görüşmesinde neler yaşandığını da İşin Olsa ekibi olarak sizlere ileteceğiz.