Ülkemizin en çok atama yapmakta olan kamu kurumları arasında yer almakta olan Sağlık Bakanlığı her sene on binlerce adayı iş sahibi yaparken geçtiğimiz Aralık ayında 8 bin civarı kişinin kamuya girmesini sağladı. Buna göre üzerinden 3 ay geçmesinden sonra yeni bir atama ilanı daha açan Sağlık Bakanlığı toplam 8 bin 884 kişilik memur alımı yapacağını açıklamıştı. Buna göre çok sayıda aday müracaatlarını gerçekleştirdi ve başvuru sonuçları beklenirken bugün müjdeli haber geldi. Sağlık Bakanlığının toplam 8 bin 844 kişilik memur alımı sonuçları duyuruldu ve oldukça düşük puanlı pek çok adayın atandığı görüldü.

59 KPSS Puanı ile Atananlar Oldu

Sağlık Bakanlığı cephesinden yapılan açıklamaya göre taban puanlar ile tavan puanlar duyuruldu. Buna göre 59 KPSS puanı ile pek çok aday yerleşti. Peki hangi kadroya atamalar yapıldı? 

  • T.C. Sağlık Bakanlığı Kilis Devlet Hastanesi için Perfüzyonist ataması 58,86903 KPSS puanı ile yapıldı.
  • -T.C. Sağlık Bakanlığı SBÜ Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi için Perfüzyonist ataması 59,86160 puanla yapıldı.

Yukarıdaki atamalar lisans mezunları arasında yapılmıştır.

  • - T.C. Sağlık Bakanlığı Gerger İlçe Devlet Hastanesi, Sağlık Teknikeri (Eczane) Ataması İçin KPSS 69,95556.
  • - T.C. Sağlık Bakanlığı Tutak İlçe Devlet Hastanesi, Sağlık Teknikeri (Eczane) Ataması İçin KPSS 69,55256.
  • - T.C. Sağlık Bakanlığı Beşiri İlçe Devlet Hastanesi, Sağlık Teknikeri (Eczane) Ataması İçin KPSS 69,99521.

Yukarıdaki atamalar önlisans mezunları arasında yapılmıştır.

  • - Hakkari 5 (Bağışlı) Nolu Acil Sağlık Hizmetleri Istasyonu, Teknisyeni (İlk ve Acil Yardım) Ataması İçin KPSS 82,20095.
  • - Hakkari Derecik 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Sağlık Teknisyeni (İlk ve Acil Yardım) Ataması İçin KPSS 82,18441.
  • - Hakkari Şemdinli 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Sağlık Teknisyeni (İlk ve Acil Yardım) Ataması İçin KPSS 82,18466.

Yukarıdaki atamalar ortaöğretim mezunları arasında yapılmıştır.

Editör: TE Bilisim