Taşeron işçilerin çözülmeyi bekleyen önemli süreçlerinden biri olan Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) işçilerinin kadroya geçiş süreci, Resmi Gazete' de yayımlanan kanunla netlik kazanmış oldu. Bağlı kuruluşlarda işçi statüsünde çalışan bu personellerin, ilgili şartları taşımaları halinde kamuda daimi işçi statüsünde çalışmaları sağlanacak. Taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecine ilişkin Resmi Gazete' de yayımlanan yazıda " Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla en az 2 yıl kesintisiz (yıllık izin, doğum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler hariç olmak üzere) olarak ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda çalışmış ve halen çalışmaya devam edenler yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde halihazırda görev yaptıktan teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilir." şeklinde aktarılmaktadır.

Süreç çözüme kavuşturuldu

KİT işçilerinin kadroya geçiş sürecini isinolsa.com olarak takip ediyor, sizlere aktarmaya çalışıyor ve bu konu hakkındaki tüm bilgilendirmeleri gerçekleştiriyorduk. Çözülmeyi bekleyen önemli bir süreç olan KİT personellerinin kamuya geçiş sürecini yaptığımız haberlerle zaman zaman sizlere duyurmaya çalıştık. Bu vatandaşlarımızın taşerondan kadroya geçiş süreçleri çözüme kavuşturuldu ve artık daimi işçi statüsünde kamuda görevlerine devam etmiş olacaklar.

KİT personellerinde aranacak şartlar nelerdir?

Taşerondan kadroya geçiş sürecinde işçilerde aranacak şartlar; emeklilik, yaşlılık aylığı gibi aylıklardan almıyor olmak, daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlardan doğan alacakları nedeniyle herhangi bir hak talebinde bulunmayacak olmak, açtıkları davadan feragat etmek şeklinde özetlenmektedir. Ayrıca adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanu' nun 48. maddesinde yer alan şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim