Devlet Personel başkanlığı veya kurumların kendi resmi İnternet siteleri üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya binlerce memur personel alımı yapılacak. Buna göre haber başlığında da verdiğimiz gibi 5 bakanlık, 3 Kamu Kurumu, 4 Belediye ve 3 Askeri Kurum bünyelerindeki memur personel eksikliği için alım yapacaklar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili kurumlar adaylardan bazı nitelikler aramakta ve adayların bu nitelikleri taşımaları durumunda başvuruları geçerli sayılacaktır. Buna göre bay veya bayan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilirler. Ayrıca adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, KPSS şartı aranıyorsa belirtilen baraj puanında puan almış olmak, Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğitim seviyesinde eğitimini tamamlamış olmak, Zabıta memuru pozisyonu için 30, Memur pozisyonları için 35 ve askeri alımlar için 25 yaşından büyük olmamak şartları aranacaktır.

ALIM YAPAN BAKANLIKLAR:

Sağlık Bakanlığı: Sağlık bakanlığı 1527 kişilik boşluk ile Başasistan alımı gerçekleştirecek. Bu pozisyon için adaylardan bir çok nitelik aranmakta olup, adaylar başvurularını en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı: Adalet bakanlığı 1600 kişilik kadro ile Hakim ve Savcı adayı alımı yapacak. Bir diğer ilana göre ise, 400 İcra Müdür Yardımcısı alımı yapacak. Her iki pozisyon içinde adaylardan KPSS şartı aranmayacak. Hakim ve Savcı Adayı için Buraya, İcra Müdür yardımcısı ilanı için Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı: Bakanlık en az lise mezunu olan 1 kişilik kadro ile gemi adamı alımı yapacak. Adaylardan KPSS şartı aranmayacak. Ayrıca bunun dışında sınav tarihi itibari ile 45 yaşını doldurmamış olmak, En az lise mezunu ve dengi okul mezunu olmak, Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Sınırlı Kaptan belgesine sahip olmak gibi nitelikler aranır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Dışişleri Bakanlığı: Yayımlanmış olan ilana göre dışişleri Bakanlığı 50 Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru alacak. Alımlar farklı dillerden yapılacak olup bu yönde de adaylardan Yabancı Dİl Sınavı şartı aranacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı: Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli er alımı yapacak. Alımlar en geç 26 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru yapmak için ve daya detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

ALIM YAPAN KAMU KURUMLARI:

Diyanet İşleri Başkanlığı: Diyanete 14 kişilik boşluk ile memur personel alımı yapılacak. Bu doğrultuda adaylardan 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar ve bazı özel şartlar aranacak. Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranmayacaktır. Başvurular en geç 07 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu: BTK geçtiğimiz günlerde bünyesine 47 kişilik boşluk ile memur alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre 10 kişi Sosyal Bilimler alanında, 12 Kişi Hukuk alanında ve 25 kişi Mühendislik alanında alım yapılacak. Adaylar başvurularını en geç 23 Kasım 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Eti Maden İşletmeleri: Eti maden işletmeleri farklı bölgelerde bulunan müdürlüklerine işçi alımı yapacağını belirtti. Söz konusu alım Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak olup adaylar başvurularına 12 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 21 kasım 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

ALIM YAPAN BELEDİYELER:

Fatih belediyesi: İstanbul da bulunan fatih belediyesi bünyesine 30 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru Alımı yapacak. Bu yönde adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Ayrıca erkek adaylar için 167 cm ve bayan adaylar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartı aranacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Eynesil Belediyesi: Belediye 8 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlara alım yapacak. Bu yönde Eynesil Belediyesi, 3 Lise Mezunu, 2 Ön Lisans mezunu ve 3 Lisans mezunu olmak üzere 8 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru alımı gerçekleştirecek. Adaylardan en az KPSS 55 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Şırnak Belediyesi: Şırnak belediye başkanlığı yayımlamış olduğu ilana göre 10 Zabıta Memuru alacak. Bu yönde 8 Lisans mezunu ve 2 Ön lisans mezunu alınacak. Adaylardan ise KPSS den en az 65 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

ALIM YAPAN ASKERİ KURUMLAR:

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Akademisi: Jandarma bünyesine 1457 kişilik kadro ile 12 kadro da Lojistik branşlı Sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını ilan etti. Alımlar en az ilköğretim mezunu olan adaylar için geçerli olacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Türk Silahlı Kuvvetleri: TSK yayımladığı ilana göre 2018 yılı için Muvazzaf Subay ve Muvazzaf Astsubay alımı gerçekleştirecek. Buna göre adaylardan 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden ve KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı: Sahil güvenlik komutanlığı memur alım ilanını 05 Kasım 2018 tarihinde yayımladı ve bu yönde farklı kadrolarda 10 memur alacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 10 kişilik boş kadro 1 Gümrük işleri Uzmanı, 1 Personel İşlemleri Uzmanı, 2 İstatikçi 2 Uluslararsı ilişkiler ve Andlaşmalar uzmanı, 1 Mali İşler uzmanı, 1 Performans ve Porgram uzmanu,1 Bilgisayar Mühendisi ve 1 Grafiker alacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

YAYIMLANAN DİĞER İLANLARDAN HABERDAR OLMA:

Kamuya yayımlanan diğer memur, personel alım ilanlarından her daim ilk önce siz haberdar olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirmek ve gelecek bildirimleri takip etmektir. Ayrıca bizleri sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim