Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından dün yapılan açıklama da KPSS 2019/2 merkezi yerleştirme memur atamasında sonuçların açıklandığı duyurulmuştu. Buna göre adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesinde bulunan sonuç sayfası aracılığı ile atanıp atanmadığını öğrenebildi. Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezuniyet gruplarının kaç puan ile kapattığına ilişkin İşin Olsa ekibi olarak özel içeriklerimizi ürettik. Fakat 4001 nitelik koduna sahip adaylar seslerini duyurmamızı istemeye devam ediyor. 4001 nitelik kodu ile atamalar ancak 90 puan civarına kadar indi.

KPSS YÜKSEK KAPATTI

Lisans mezuniyet gruplarında yapılan atamalara bakıldığında adayların 62 KPSS puanına kadar atandığı görülmektedir. Ancak 4001 nitelik kodu ile yapılan atamaların 95, 93, 92, 92 gibi yüksek puanlar ile kapatıldığını en son atamanın 90 puan civarlarında kapatıldığı görülmektedir. Peki nedir 4001 nitelik kodu? 4001 nitelik kodu her hangi bir lisans mezuniyet grubundan mezun olmak demektir. Yani 4 yıllık lisans mezunu olan adayların tümü başvurabilir.

Bazı kadrolara bakıldığında tüm lisans mezunu adayların yapabileceği görülmektedir. Ancak bu kadrolara nitelik kodu şartı konuluyor ve 4001 nitelik kodlu adaylar başvuramıyor. Hal böyle olunca 90 civarında KPSS puanı adaylar bu kadrolara başvuramıyor ve düşük KPSS puanlı adaylar kazanıyor. Adaylar ilgili nitelik kodlarında düzenlemeler yapılmasını ve 4001 nitelik kodunun alımlarında artış talep ediyor.

LİSANS KPSS 62 İLE MEMUR ALDI HABERİ