Devlet kurumlarının yapmış oldukları duyurulara göre bünyelerindeki memur personel ihtiyaçlarını gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda ve niteliklerde memur personel alınacak. Adalet Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı toplamda 16 bin 598 memur personel alacaklar.  Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü alımlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyorlar. Ancak en az Lise mezunu olmak zorunludur. Başuvuya hem Erkek adaylar hemde bayan adaylar yapabilirler. Alım yapacak kurumlar hakkında detaylı bilgiler şöyledir;

ADALET BAKANLIĞI 3 BİN HAKİM VE SAVCI ADAYI ALIMI:

Adalet bakanlığı Hakim ve Savcı adayı alımları için ilk önce 1200 kişilik kadro ile duyuru yapmıştı, daha sonra bu alım 2 bine yükseldi ve en son 02 Ağustos 2016 tarihinde yaptığı duyuru ile toplamda 3 bin kişilik kadro ile Hakim ve Savcı adayı alımı duyurusunu gerçekleştirdi. Adalet Bakanlığı, 2000 adli yargı hâkim ve savcı adayı, 200 idari yargı hâkim adayı, 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hâkim adayı olmak üzere toplamda 3 bin kişi alacak. Adaylar başvurularını 11 Ekim 2016 tarihi ile 20 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Gerekli bütün ayrıntılara ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 790 PERSONEL ALIMI:


Sahil Güvenlik Komutanlığı,en az lise mezunu ve KPSS şartı olmadan toplamda 790 kişilik kadro ile Personel alacak. Alım yapılacak kadrolar, Sözleşmeli Subay, Sözleşmeli astsubay ve Uzman Erbaş alacak. 

Sözleşmeli Subay alım kadroları, Güverte Sahil Güvernlik, Makine Sahil Güvrenlik, Bilgisayar Mühendisi, Ekeltronik Mühendisi, Endüstri Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi branşlarındadır. Toplamda 50 kişi alınacak.

Sözleşmeli Astsubay braşları, Güverte, Makine, İdari ( erkek ve bayan ) Uçak Bakımı, Bilgi Teknojileri branşlarındadır. Toplamda 105 kişi alınacak.

Uzman Erbaş branşları ise, Topçu, Elektrikçi, İkmal, Şoför, Serdümen, Motorcu, Kurbağa Adam ve muhafız branşlarında dağılmaktadır. Toplamda 635 kişi alınacak.
Alım hakında daha detalı bilgi almak için başvuruda bulunmak için Buraya Tıklayınız.

10 BİN ÖZEL HAREKAT ALIMI:

Emniyet Genel Müdürlüğü Ağustos ayı içerisinde 10 bin Polis Özel Harekat Alımı yapmış ve adayların en az üniversite mezunu olması gerektiğini duyurmuştu. Bu başvuruların sona ermesi ile açıklama yapılmış ve istendiği kadar başvuru sayısının ulaşmadığı duyurulmuştu. Bunun üzerine başvurularda istenen Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı kaldırıldı ve adayların en az lise mezunu olması gerektiği belirtildi. Buna göre bundan sonra ki Emniyet Genel Müdürlüğünün alacağı 10 bin Polis Özel Harekat alımlarında adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girip girmemesine bakılmayacak ve adayın en az lise mezunu olması istenecek. Daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

SAĞLIK BAKANLIĞI 2 BİN 808 MEMUR PERSONEL ALIMI:

Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan boş pozisyonların doldurulması için personel alımı yapmaya devam ediyor. Yıl sonuna kadar 15 bine yakın personel alımı yapması beklenen Sağlık Bakanlığının 2016 KPSS/6 Yerleştirme Ataması ile toplam 2 bin 808 personel alımı yapması bekleniyor. Hangi pozisyonlar için kaç personel alımının yapılacağı yayımlandığı gibi Sağlık Bakanlığından konu hakkında bildiri de yayımlanmış durumdadır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim