Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel hareket polisleri alınacak. 4 bin adet olarak alınacak olan özel hareket polisleri ilk sınavdan geçiş yaptıktan sonra özel olarak devlet tarafından yetiştirilmeye başlanacak. Daha sonrasında bu sınavıda geçmeyi başaran özel hareket polis adayları atanmaya başlayacak fakat bu kamu personeli alımı için KPSS sınavının P3 puan türü üzerinden en az 50 puan alması gerekmektedir. Eğer P3 puan türü üzerinden en az 50 puan almış iseniz bu işci alımı için başvuru yapabilirsiniz.

Sınavlarda başarılı olarak geçiş yapan ve eğitim gören özel hareket polis adayları tüm sınavlardan sonra özel hareket branşında özel hareket polis memuru olarak atanacaklar.  Bu sınav için başvurularınızı Polis Meslek Eğitim merkezlerine yapabilir veya pa.edu.tr internet sitesi üzerinden başvurularınızı yapabilirsiniz.

Bu kamu personeli alımı için bazı gerekli şartlar aranmaktadır. Eğer bu şartları yerine getirirseniz sizlerde özel hareket polisliği için başvurunuzu yapabilirsiniz. İşte aranılan o şartlar!

Öncelikle bu iş için T.C vatandaşı olmak zorundasınız. Daha sonrasında lisans mezunu olmuş olmanız gerekiyor. ÖSS veya KPSS'nin yapmış olduğu sınavlardan herhangi birisinden P3 puan türü üzerinden en az 50 puan almış olmanız gerekmektedir. Daha öncesinde hiç bir şekilde 1 yıldan daha fazla hapis cezası almış olmamanız gerekmektedir. Silah taşıyabilir durumda olmanız ve  silah taşımaya engel olabilecek bir sorununuzun bulunmaması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim