Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yapılan açıklamalar sonrasında bir yeni açıklama AK parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından gerçekleştirilmişti. Ömer Çelik yaptığı bu açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara katıldığını söyledi ve gerçekleştirilen hesaplamalar doğrultusunda mevcut düzenlemenin uygun olmadığını ifade etti.

Devlet Bahçeli De Destek Verdi!

Yaşanan bu gelişmelerin hemen ardından Devlet Bahçeli tarafından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine destek geldi.

Yeni Açıklama Bakan Selçuk’tan!

Dün geç saatlerde Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili önemli bir değerlendirme gerçekleştirdi. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili pek çok farklı çalışmanın ve analizin yapıldığını belirten Zümrüt Selçuk, tüm bunlara rağmen herhangi bir şekilde düzenlemenin mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye ve Avrupa Farkına Dikkat Çekildi!

Selçuk yaptığı açıklamada genç ve çalışan nüfusun daha fazla olması gerektiğini söylerken Türkiye'de erkeklerin ömrünün %43'ünü kadınların ise %46'sını emekli bir şekilde geçirdiğine dikkat çekti. Avrupa ve diğer ülkelerde bu oranların yüzde 25 ile yüzde 33 arasında değiştiğine vurgu yapan Selçuk, Türkiye'deki mevcut şartların değişmeden emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili herhangi bir düzenlemenin olmayacağını söyledi.

Emeklilikte yaşa takılanlar için gündemdeki iddiaların geçersiz olduğunu ve düzenlemelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Selçuk, aynı zamanda şu andaki emeklilikte yaşa takılanlar için kademeli bir emeklilik sisteminin geçerli olduğunu ve 65 yaşa beklemeleri gerektiğinin de gerçek dışı olduğunu söyledi. Selçuk 2048 yılı itibariyle 65 yaş ile emeklilik sisteminin geçerli olacağını belirtti.

"3600 Ek Gösterge İlgi İlgili Kapsamlı Çalışma Sürüyor"

3600 ek gösterge ile ilgili beklentilerin de şu anda gündemde olduğunu belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, mevcut düzenlemelerin tamamlanması itibariyle memurların maaş ve ikramiyelerinde ciddi bir artış olacağını söyledi. Ortalama olarak yüzde 20 oranında bir artış beklediklerini söyleyen Selçuk, bu durumun kısa süre içerisinde tamamlanarak yürürlüğe gireceğini belirtti.