3600 ek gösterge TBMM'de gündeme geldi! son gelişmeler nelerdir?

Kamu kurumlarında çalışan 5 meslek grubuna, ek gösterge rakamının 3600'e çıkarılması konusunda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çalışmalarının tamamlanarak yürürlüğe  girmesi ve tazminat  ile emekli maaşlarında önemli bir artış sağlanması bekleniyor.

Polis memurları, sağlık görevlileri, din görevlileri, öğretmenler  yöneticiler ve kamuda çalışan bu meslek gruplarını 3600 ek gösterge ne zaman gelecek konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Çarşı ve mahalle bekçiliği kanunda yapılan görüşmeler esnasında gündeme geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin karşılıklı konuşmalarında yapılan ifadeler tartışmalara neden oldu. Ak Parti Grupbaşkan vekili Muş, "Şimdiye kadar hangi vadi vermişsek tek tek yapmışızdır, yerine getirmişizdir çalışmalar tamamlandığında  TBMM'ye getireceğiz bunu daha önce de söyledik" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU; SÖZÜMÜZ VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Geçtiğimiz günlerde gazeteci Süleyman Özışık’a yaptığı  açıklamalarda polis memurlarına  3600 ek gösterge konusunda sözümüz var bu sözümüzü koronavirüsü ortadan kalktıktan sonra gerçekleştireceğiz. Çünkü Türk polisimiz, Jandarmamız ve kolluk kuvvetlerimiz bu dönemde önemli adımlar attığını ifade etti.

Kamuda çalışan yaklaşık bir buçuk milyon memuru ilgilendiren ek gösterge zammında emekli maaşlarını ve ikramiyelerde önemli bir artış meydana getiriyor. Düzenlemenin tamamlanmasının ardından ek gösterge cetveli yeniden belirlenerek görev ücreti ile emekli maaşına olumlu bir katkı sağlayacak.