Sosyal Güvenlik Kurumundan yapılan açıklama ile 25 yaşına kadar olan tüm gençlerin eskiden biriken Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının tamamının silineceği belirtildi.

Gençler 18 yaşına kadar sağlık sigortalarını babaları üzerinden karşılamaktadır. Ancak 18 yaşını dolduran kişiler sigortalarını babalarının üzerinden karşılayamaz ve kendilerinin sağlık sigortası yapması gerekmektedir. Çalışan kişileri iş vereni ile sigorta yaptırabilir ancak çalışmayanların da sigorta yaptırması gerekmektedir. Üniversiteyi kazanan gençler Genel Sağlık Sigortası adı altında öğrenime başlayana kadar yine babalarının sigortalarından faydalanabilmektedir. Öğrenime devam etmeyen kişiler ise Genel Sağlık Sigorta borçlarını mutlaka ödemek zorundadır.

Sosyal Güvenlik Kurumundan konu hakkında sürekli açıklamalar geliyor ve borçlarının silineceği belirtilmekteydi. Pek çok açıklama geldi ve borçların silindiği belirtildi. Ancak bir türlü yürürlüğe girmedi. Son açıklama Sosyal Güvenlik Kurumu Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel tarafından yapıldı.

Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları Silinecek

Nurcan Yurt Şenel yaptığı açıklamasında yönetmeliklerin tamamlanması için çalışmalara devam ettiklerini belirterek  yaşının altında olan gençlerin Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının tamamen silineceği belirtildi. 3.5 milyon gencin borçlarının silinmesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu toplamda 4 milyar TL'lik bir bütçe kaybedecek. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu ekonomiden daha çok can sağlığına daha önem verdiklerini açıklamıştı. Ülkemizde yaşayan bireylerin refah hayat sürmesi ve sağlık hizmetlerinden geri kalmaması için yapılan çalışmalar devam ediyor ve yürürlüğe girmesi için yönetmeliklerde hazırlanıyor.  
Editör: TE Bilisim