35 bin polis alımı kamuoyuna gündemine yansıtıldığından beri hem websitemiz üzerinden hem de sosyal medyada çok sayıda ilana yönelik bilgilendirmelere ihtiyaç olduğu yönünde mesajlar almaktayız. İlanı bekleyen binlerce kişi tarafından sıklıkla sorulan 35 bin polis alımı ne zaman yapılacak, pöh alımı ne zaman yapılacak veya pomem alımı gibi konularda görüşlerimizi aktarmak istiyoruz.

Konu hakkındaki açıklama öncelikli olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılmış ve yapılacak olan alımların sayısının 2019 yılı itibariyle 35 bin kişi olacağı bilgisi aktarılmıştı. 2018 yılında yapılan alımlara dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019 yılında da ciddi rakamlarda bir alımın yapılacağını ifade etmişti.

Bakan Soylu konuşmasında 15 Temmuz sonrasında güvenlik güçlerinin sayısında gerçekleşen artışa da dikkat çekerek, işe başlatılan güvenlik güçlerimizin bu konudaki önemlerini de vurguladı.

2019 yılı için 35 bin alım hangi kadrolara, hangi tarihlerde dağıtılacak?

Geçtiğimiz yılın aynı dönemlerinde yapılan alımlar üzerinden değerlendirecek olursak; Polis Özel Harekat (PÖH) ve POMEM için 30 bin civarı bir alımın yapılabileceğini söylemek mümkün. Geçtiğimiz dönemlerde özellikle PÖH alımında ciddi rakamların gündeme yansıdığını zaten görmüştük. Bu alımlara ek olarak da kalan 5 binlik kısım için PMYO ve PAEM arasında dağılımın yapılacağını söyleyebiliriz.

PÖH, POMEM, PMYO alımlarında muhtemel tarihler neler olabilir?

Daha önce yapılan alımlar baz alınarak 2019 yılı için alımların yapılacağı tarihleri 2019 Haziran' dan itibaren düşünebiliriz. Öyle ki geçtiğimiz dönemlerde de ilanlar bu tarihler aralığında çıkmış, belirli periyotlara dağıtılmıştı. Ağustos - Eylül aylarının ardından Ekim - Kasım - Aralık ayları gibi süreçlerde bu alımlar dağıtılarak kamuoyu gündemine tekrar taşınabilir.

Tüm askeri personel ve polis alımlarından ilanlar yayınlandığı anda bildirim almak isterseniz mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim