Ülkemizde mühendis atamaları genel olarak açıktan yapılmakta olup merkezi atamada da azda olsa kadro ayrılmaktadır. Buna göre 2020/2 KPSS merkezi yerleştirme atamasında mühendisler için 310 kişilik kadro ayrıldı. Neredeyse tüm mühendis branşları için atama yapılacak olup müracaatlar 7 Ocak tarihi itbari ile sona eriyor. Mühendis olup KPSS puanı ile yerleşmek isteyen adayların bugün mutlaka kesin kayıtlarını yapması gerekmektedir.

Başvurular Sona Eriyor

Kamuya KPSS puanı ile birlikte 310 mühendis ataması yapılacak olup adayların kesin olarak 7 Ocak tarihinde son başvurularını yapması gerekmektedir. Bugün yapılmayan başvurular için sonradan ek bir süre verilmeyecek ve adayların müracaatları kabul edilmeyecektir. Neredeyse tüm mühendis sınıfları için atama yapılmaktadır.

Mülakat Yok

Bilindiği üzere merkezi yerleştirmelerde mülakat olmamakta ve ÖSYM direkt puan üstünlüğüne göre adayları yerleşim işlemlerini gerçekleştirmektedir. 310 kişilik mühendis atamasında alımlar tamamen puan üstünlüğüne göre yapılacak olup adaylar puanlarının üstünlüğüne göre kadrolara yerleşecek ve en kısa süre içerisinde de kurumlarda görevlere başlayacaktır. Başvurularda her hangi bir ücret alınmamakta olup adayların 310 kişilik mühendis ataması için bugün yapmadılarsa son başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim