İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son zamanlarda TV programlarına katılarak önemli açıklamalarda bulunuyor. Geçen gün katıldığı bir TV programında da polis alımlarıyla ilgili müjdesini verdi. Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde 3000 kadın polis alımı yapacaklarını belirtti ve bazı detayları da verdi.

3000 kadın polis alımı sonrasında yeni alınan polislerin güven masalarında çalışmak üzere görevlendirileceğinin de haberini verdi. Yaptığı polis alımı duyurusuyla polisliğe başvurmak isteyen bayanlara bayram öncesi müjdesini vermiş oldu.

Polislerin Çalışma Saatlerinde Değişikliğe Gidiliyor

Bu zamana kadar ki polis çalışma saatlerinde değişikliğe gidileceği noktasında da Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu. Polisler şimdiki düzenleme nedeniyle 8-24 çalışma saatinde görevlerini yerine getiriyorlardı. Süleyman Soylu bu sistemin polislik mesleği açısından verimi azalttığının altını çizdi. Amaçlarının daha verimli bir çalışma sistemi olduğunu söyleyerek çalışma saatlerini değiştireceklerini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni çalışma saatlerinin verimli olabilmesi için 8-24 sistemi yerine 12-12 sisteminin getirileceğini belirtti. Böylece polislerin daha dinamik, daha verimli ve daha fazla çalışma isteğinin olacağını da düşündüklerini söyledi.

Yeni polis alımlarının ve yeni çalışma saatlerinin detaylı şekilde açıklanmasını ileriki günlerde Süleyman Soylu'dan bekliyoruz Yeni bir açıklama olduğunda veya ilan yayımlandığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indiriniz.

Editör: TE Bilisim