Milli Savunma Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda yeni askerlik sistemine geçilmiş ve 6 aylık askerlikten sonra gönüllülere asgari ücret düzeyinde maaş vererek bir 6 aylık daha yapmaları isteneceği duyurulmuştu. Öte yandan 2023 yılına kadar uzman çavuş, uzman erbaşı alımına yönelik olumsuz haber paylaşılırken pandemi sürecinden dolayı sistemin değişip değişmediğini çok sayıda aday bekliyor. Peki netice nasıl olacak, pandemi de süreç değişir mi?

Adaylar Pandemiden Alım Olsun İstiyor

Pandemi sürecinden dolayı pek çok kurumda personel eksikliği yaşanıyor. Özellikle Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı gibi uzaktan çalışma fırsatının olmadığı ve halk ile iç içe çalışma olanaklarının zorunlu olduğu kurumlarda personel eksiklikleri acil atamalar ile gerçekleştirilmekte olup MSB içinde çok sayıda aday pandemi sürecinden dolayı yine uzman çavuş alımı yapılmasını talep etmektedir.

3 Sene Atama Olmayacak Denilmişti

2020 yılının Ocak ayında yapılan duyuruda 2020, 2021, 2022 yılları içinde uzman çavuş, uzman erbaş alımının yapılmayacağı, ihtiyaçların meslek içinden temin edileceği belirtilmişti. Bu haber çok sayıda adayı umutsuz ederken pandemiden dolayı sürecin zorlaşması ve personel kadrosunda meydana gelen eksikliklerden dolayı uzman çavuş alımının yapılabileceğine yönelik adaylar umutlu bekleyişini sürdürmektedir. MSB tarafından konu hakkında yakın zamanda yeni haberler gelebilir.

Editör: TE Bilisim