Ülkemizde bilindiği üzere engelli kişilerin hayata kazandırılması hem kamu da istihdam hemde özel sektörde istihdam edilebilmeleri için kurumlara belirli bir zorunluk getirildi ve o yüzdeye göre alımların yapılması gerektiği açıklandı. Buna göre Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin tarafından engelli memur alımı ve engelli memur ataması beklenlere büyük müjde geldi. 3 bin yeni EKPSS ve kura ile memur ataması yapılacak.

Aile Bakanı Müjdelemişti

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan plan ve bütçe komisyonunda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aralık ayında yeni engelli atamasının yapılacağı müjdesini vermişti. Bu müjdede sayı ya da atamanın ne zaman olacağına yönelik bilgi verilmezken ilgili açıklama Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin tarafından yapıldı.

Milletvekili Müjde Verdi

Dün Twitch üzerinden yapılan canlı yayına katılan ve gazetecinin sorularını açıklayan Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin Genel "Kurulda Bakanımız da açıkladı. 3 bin engelli memur alınacak. Bunun da buradan müjdesini verelim." açıklamasını yaptı. Aralık ayında engelli kişiler için hem EKPSS ile hemde kura yöntemi ile yeni memur, mühendis, işçi, öğretmen vb. gibi kadrolar için atamalarının yapılması beklenmektedir.