Bilindiği üzere lisans mezunu olan adayların bir bölümü almış oldukları iş ve meslek danışmanı sertifikaları ile kadro açılmasından sonra sertifikaları doğrultusunda mesleklerini yapmak istiyor. Geçtiğimiz aylarda öğrenilen bilgiye göre İŞKUR, Maliye Bakanlığına iş ve meslek danışmanı için 3 bin kişilik kadro talebinde bulunmuştu.

İş ve meslek danışmanı sertifikasına sahip 10 bin - 15 bin arası kişi atama için umutlanmıştı ancak Maliye Bakanlığından henüz İŞKUR'a İMD personel alımına ilişkin her hangi bir dönüt yapılmadı. Peki 3 bin İMD memur personel alımı yapılacak mı?

ADAYLAR ATAMA İSTİYOR

İŞKUR bünyesinde istihdam etmek isteyen iş ve meslek danışmanı personel adayı bilindiği üzere İŞKUR aracılığı ile yapılan sınavlara girmekte ve elde etmiş olduğu sertifikalar ile İMD atamalarına müracaat edebilmektedir.

Şu anda Türkiye geneli 10 bin ila 15 bin civarı iş ve meslek danışmanı sertifikasına sahip atama bekleyen kişinin olduğu belirtilmektedir. Özellikle sosyal medya aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışan İMD personelleri atama istiyor.

3 BİN İMD PERSONELİ ALIMI

İŞKUR, Maliye Bakanlığına iş ve meslek danışmanı pozisyonu için 3 bin kişilik kadro talebinde bulunmuştu. Bu alım ile birlikte Sakarya Üniversitesi tarafından yapılan İMD sertifika başvuruları da kabul edilmeye başlandı. Nisan ayına girildi ancak halen Maliye Bakanlığından her hangi bir duyuru yapılmadı ve adaylar 3 bin İMD personeli alımı ilanını yayımlamasını talep etmektedir.