Bilindiği üzere geçtiğimiz senelerde Türk Silahlı Kuvvetleri Milli Savunma Bakanlığına bağlandı ve artık tüm ihtiyaçları Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlar ile karşılanmaya başlamış olup bundan sonra TSK için subayların geçtiğimiz sene kurulan Milli Savunma Üniversitesinden yetiştirileceği duyurulmuştu.

Milli Savunma Üniversitesi bu sene de en az lise mezunu 3 bin 761 subay öğrencisi alımı yapıyor. Buna göre Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde eğitim görecek olan öğrenciler eğitimlerinin sonunda Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı kuvvet komutanlıklarında subay olarak görev yapacaktır. Peki en az lise mezunu 3 bin 761 en az lise mezunu subay alımı başvuruları nasıl yapılır?

SUBAY ALIMI DETAYLARI NEDİR?

Milli Savunma Üniversitesi 3 bin 761 subay alımı yapıyor. Peki detaylar nedir? Buna göre alımlar Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı için yapılacak olup Hava Kuvvetleri Komutanlığı - 341 Subay, Özel Kuvvetler Komutanlığı - 300 Subay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı - 2 Bin 427 Subay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı - 693 Subay öğrencisi alımı yapacaktır. Peki başvuru detayları ve şartları nedir?

NASIL BAŞVURU YAPILIR? ARANACAK ŞARTLAR NEDİR? 

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı için 3 bin 761 subay öğrencisi alımı yapılacaktır. Peki nasıl başvuru yapılır? Buna göre adayların  öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Harp Okulları İçin 1998 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartlarına adayların sahip olması gerekmekte olup başvurularını 15 Şubat 2018 tarihine kadar aşağıdaki link aracılığı ile yapması gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim