Bugün itibari ile yaşanan son gelişmelerde üç belediyeye kayyum atandığı açıklandı. Bu kapsamda özellikle hakkında terör suçlaması bulunan 3 ile ait büyükşehir belediye başkanlarının görevden alındığı ve yerine kayyum ataması yapıldığı ifade edildi. Bu sabah itibari ile kamuoyuna açıklanan haberde daha önce de haklarında terör suçlaması bulunan ve kayyum atanması gündemde olan 3 belediye başkanı görevden alındı. İlgili habere ilişkin gelişmeler ve son detaylar ise şu şekilde kamuoyunda yer aldı.

Diyarbakır, Mardin ve Van Belediyesine Atandı

Bu sabaha karşı 06.00 gibi çok sayıda güvenlik mensubunun Van Büyükşehir Belediyesi’ne girdiği görüldü. Aynı şekilde sabah 05.30 gibi Diyarbakır ve Mardin Belediyesi’nde de polisin barikat oluşturup belediye binalarını çembere alındığı görüldü. Bu üç ilde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında terör soruşturması sebebi ile görevlerine son verildiği açıklandı.

İçişleri De Açıklamada Bulundu

Özellikle daha önce de haklarında terör soruşturması ile kayyum atanması kararlaştırılan iller ve belediye başkanları da olmuş olmakla birlikte Mart ve Haziran seçimleri sonrasında ise 3 ilde büyükşehirlere kayyum ataması yapıldı. İşçileri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Son yıllarda teröre karşı yürütülen kararlı mücadele sonucunda büyük bir acziyete düşen PKK/KCK terör örgütü ve uzantıları; bazı belediye başkanları aracılığıyla belediyelerin imkânlarını illegal amaçlar için kullanmışlardır.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim