Adalet Bakanı Abdülhamit Gül' ün açıklamalarının ardından, bakanlık bünyesine yapılacak olan alımlar gündeme gelmişti. Adli ve idari yargı personellerinin alınacağı bilgisini paylaşan Bakan Gül, bakanlık bünyesine diğer kollardan da memur alımı yapacağını aktarmıştı. Açıklamasında net bir sayı ve tarih belirtmemekle beraber, hangi kadroların ne kadar personel ilanı yayımlayacağını da ifade etmemişti. Bizler de isinolsa.com olarak daha önce yaptığımız bir haber dahilinde, bakanlık bünyesine yapılacak 15 bin memur alımı için muhtemel kadrolara ve tahminlere yer vermiştik. İlgili yazımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

3 Başlıkta Adalet Bakanlığı memur personel alımı için zabıt katibi, şoför, infaz koruma memuru (ikm) ve mübaşir alımlarındaki tüm süreçlere değinelim:

1-İnfaz Koruma Memuru (İKM) alımı

Tahmini alım sayısının 5 bin olacağını düşünmekteyiz. İlanlarda adayların taşıması gereken başvuru nitelikleri ve detaylarına yönelik tüm bilgilendirmelere aşağıda yer alan haberimizden ulaşabilirsiniz. Başvuru şartları için TIKLAYINIZ

2-Mübaşir alımı

Yakın zamanda mübaşirlerin adli personellerin çoğuyla aynı yükü çektiği ve önemli bir görev üstlendiği bilgisi aktarılarak, kamudaki statüsünün yeniden gözden geçirileceği belirtilmişti. 15 bin memur alımındaki tahmini kadro sayısı ve başvuru koşulları için TIKLAYINIZ.

3-Zabıt Katibi alımı

Uyuglanacak yetenek sınavları, tahmini kadro sayısı ve bilinmesi gereken önemli detaylara yer verdiğimiz ilgili yazımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Yayımlanan ilanlardan haberdar olmak

Adalet Bakanlığının yakın tarihte 15 bin memur alımıyla alakalı duyuruyu yapması bekleniyor. Yayımlanan ilanlardan haberdar olmak, önemli bilgilendirmelere ulaşabilmek için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim