Tarım ve Orman Bakanlığı’na Bağlı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere çok sayıda kadroda 5 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu. Bakan Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamasında 2019 yılı içerisinde KPSS puanı şartı ile alınacak olan 5 bin personelin 2700 orman muhafaza memurları için ayrıldı.

Orman Muhafaza Memuru Alımı Detayları

Bakan Pakdemirli tarafından yapılan açıklama neticesinde Orman Genel Müdürlüğü’ne 2700 adet orman muhafaza memuru alımı yapılacağı duyurulmuştu. Ayrıca 2300 adet kontenjan memur ve orman mühendisi kadrolarına ayrıldı. Alım için bekleyiş sürüyor. Memur olmak isteyen adaylar alımların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Ayrıca KPSS 70 puan ile alım yapılacağı söylense de konu ile ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Orman Muhafaza Memurları Alım Şartları

  • Devlet memurları kanunu kapsamında yer alan genel şartlara uygunluk

  • Askerlik ile ilişiği bulunmamak

  • Silah kullanabilmenize ve yurt genelinde görevinizi ifa etmenize engel teşkil edecek herhangi olumsuz bir durumun olmaması

  • KPSS’den yeterli puanı almış olmak

  • Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak şartları öngörülüyor.

KPSS şartı olmakla birlikte alımların yapılacak olan sözlü sınav neticesinde gerçekleşeceği söyleniyor. 2019 yılı içerisinde henüz tarih belirlenmiş olmamakla birlikte Resmi Gazete’de ayrılan kadrolar ile ilgili tebliğ yayınlandı.

https://www.ogm.gov.tr adresinde duyurular bölümünde alım ilanı yayınlandığında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Şartlara uyuyorsanız aktif olacak olan başvuru ekranından başvurularınızı yapabilirsiniz.

Yada İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim