İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilan da 27. dönem POMEM ile 8 bin polis memuru alımı yapılacağı müjdelendi. Uzun süredir atama ne zaman olacak derken müjdeli haber adayları oldukça sevindirdi. Peki 27. dönem POMEM parkuru nasıl olacak ya da bu konu hakkında bir bilgi verildi mi? 27. dönem POMEM parkuru duyuruldu mu? işte adayların akıllarında bulunan bu soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

POMEM Parkuru

27. dönem POMEM ilanı duyuruldu fakat ilan sona erdikten sonra ve mülakat yerleri belli olduktan sonra POMEM parkurları belli olmaktadır. Yani mülakat yerleri belli olmadan parkurun belli olma olasılığı oldukça düşüktür. Örneğin geçen sene başvurular başladı, tamamlandı ve adaylar eski parkura çalışırken bir anda mülakat yerleri açıklandı, adaylar yeni parkurun duyurulduğunu gördü. Buna göre 26. dönem POMEM'de yeni bir parkur denendi ve parkur oldukça zorlaştırıldı.

27. Dönem POMEM Parkuru Nasıl Olur?

27. dönem POMEM parkurunun nasıl olacağına yönelik resmi duyuru yoktur. Ancak bazı il ya da ilçelerde Sağlık Bakanlığı, Valilik ya da Kaymakamlık tarafından izin verilmediği için parkur kurslarının açılmadığı görüldü. Bu durum fırsat eşitliği konusunda olumsuzluk yaratacaktır. Özellikle yeni POMEM parkuru çok zor olarak biliniyor. Bu sebepten dolayı 27. dönem POMEM'e mahsus olmak üzere parkurun yeniden eskisi gibi olacağı tahmin ediliyor. Ancak 26. dönem POMEM parkuru gibi eğer yine ilan edilirse adayların sıkı çalışması gerekmektedir çünkü parkur epey güçleştirildi.

Editör: TE Bilisim